bus auto fiets
Naar boven
Download
brochure
Blijf op
de hoogte
Menu
Download
brochure
Blijf op
de hoogte

Locatie Hoge Wei

Oosterhout is een charmant dorpje gelegen binnen de gemeente Overbetuwe en grenst aan het Nijmeegse stadsdeel Oosterhout, Lent en Nijmegen centrum.

Paarden Nieuwbouwproject 1500X850 Oosterhout Hoge Wei 0098
Wielrenner Nieuwbouwproject 1500X850 Oosterhout Hogewei 0454
Boomgaard Nieuwbouwproject 1500X850 Oosterhout Hogewei 0402
Hotspot Wandelroute Oosterhoutse Bos Nieuwbouwproject 1500X850 Oosterhout Hoge Wei 0377
Kersen Nieuwbouwproject 1500X850 Oosterhout Hoge Wei 0385
Ceciliahof Nieuwbouwproject 1500X850 Oosterhout Hogewei 0259

Over het project

Nieuwbouwplan Hoge Wei ontwikkelt zich tot een groene wijk. Er worden circa 60 nieuwbouwwoningen gebouwd en er is volop ruimte om te spelen, wandelen en ontspannen. Er komen allerlei soorten huizen in twee lagen: twee-onder-een-kap, vrijstaand, hoek- en rijwoningen in het huur- én koopsegment. Op dit moment inventarisren we welke woningtypes het meest geschikt zijn voor deze locatie. Denk ook mee en vul de online enquête in!

  • Omgeving

    In Hoge Wei komt Betuwewonen echt tot leven. De oer-Nederlandse uiterwaarden van de Waal, uitgestrekte graslanden, fruitteelt, het Oosterhoutse Bos. Agrarische gronden en bebouwing in landelijke stijl wisselen elkaar af. Je woont dicht bij Nijmegen, maar geniet toch van de rust en beschermde sfeer van een dorp met haar voorzieningen.

  • In de buurt

    Wonen in Hoge Wei voelt heel intiem: de beschutting van de Waaldijk aan de ene kant en anderzijds de dorpskern van Oosterhout. Alle stadse voorzieningen van Nijmegen liggen binnen handbereik. De locatie ligt daarnaast op 7 minuten van de A15, met uitvalswegen naar Arnhem, Nijmegen, Utrecht en Rotterdam. Dat maakt het na een werkdag heerlijk thuiskomen.

  • Wie worden je buren

    Naast de bijzonder mooie omgeving waar je helemaal tot rust komt, heeft Hoge Wei meer te bieden. Het rustieke dorpje Oosterhout heeft een hechte gemeenschap waar je welkom bent. Een rijk verenigingsleven met diverse sport- en cultuurclubs, een basisschool, buurtsupermarkt, gemeenschapshuis, een kleine wijngaard en een gezellige brasserie.

Centrale ligging

In Hoge Wei geniet je van Betuwewonen op z’n allermooist. De uiterwaarden, de enorme openheid van graslandschap, afgewisseld door landelijke bebouwing. Maar vanaf je eigen voordeur ben je óók binnen no time in de bruisende stad. In een uurtje rijd je naar Utrecht en binnen 15 minuten sta je al in de Nijmeegse binnenstad. Liever met het openbaar vervoer? De bus stopt voor je deur. Of je fietst in 12 minuten naar treinstation Nijmegen Lent. 

Afstand tot
Nijmegen 20 Min 15 Min 25 Min
Arnhem 20
Den Bosch 45 Min
Utrecht 55 Min

Hotspots in de buurt

Er valt genoeg te beleven rond Hoge Wei. Wandel door de uitgestrekte graslandschappen, of waai lekker uit terwijl je over de dijk fietst om vervolgens te stoppen bij de gezellige brasserie voor een kop koffie. In de aangrenzende Waalsprong, Lent en de binnenstad van Nijmegen vind je alles dat je nodig hebt, direct naast je voordeur.

Nijmegen binnenstad
1

Nijmegen binnenstad

Op 15 autominuten van Hoge Wei sta je in hartje Nijmegen: een prachtige historische stad waar je heerlijk kunt rondslenteren. Dé plek om naar hartenlust te winkelen en te genieten van een hapje en een drankje. Er is een grote diversiteit aan hippe winkels, knusse cafeetjes en gezellige evenementen.

Wandelroute Oosterhoutse Bos
2

Wandelroute Oosterhoutse Bos

Een mooie wandelroute langs alle bijzondere plekken die Oosterhout te bieden heeft: spectaculaire uitzichten over de uiterwaarden en De Waal, de enorme openheid van het agrarische landschap, afgewisseld met bebouwing en het Oosterhoutse Bos met haar vele zangvogels, bijzondere bomen en frambozen.

St. Leonardus kerk
3

St. Leonardus kerk

De St. Leonarduskerk valt niet te missen als je door Oosterhout loopt. Deze mooie kerk werd in 1931 gebouwd naast de oorspronkelijke kerk. Architect Clemens Hardeman diende het ontwerp degelijk en sober te houden, zodat het in de landelijke omgeving van de Waaldijk past.