bus auto fiets
Menu
Terug naar nieuws

Architect aan het woord

2 maart 2021

Bij nieuwbouwprojecten is het een belangrijke taak van de architect om te zorgen dat de woningen een aansprekende uitstraling hebben én goed passen in de omgeving. We spraken hierover met de architect voor Hoge Wei II: Louis Banning van inTex architecten.

Samenhang én onderscheid

Op de vraag wat voor hem belangrijk was bij het ontwerpen van de woningen, zegt Louis: “Het ontwerp van de gevels moest een samenhang en eigen karakter krijgen. Tegelijkertijd wilde ik het laten aansluiten bij de beeldtaal van Oosterhout en de omliggende woningen. Ook was het de uitdaging om binnen de woningen per blok op detailniveau een onderscheidend beeld te creëren.”

Qua stijl en uitstraling omschrijft Louis de woningen als ‘Modern Dorps’. Hij is trots op het feit dat het binnen deze stijl goed gelukt is om te zorgen voor een ‘verscheidenheid in samenhang’: “Elk blok heeft zijn eigen detaillering in raamvormen en kleurstelling, passend binnen het geheel.”

Louis vervolgt: “Ik vind het mooi dat het gelukt is om binnen de bouwkundige kaders een verscheidenheid in gevelbeelden te realiseren.” De eerste woningschetsen hierboven geven een beeld van het onderscheid in uitstraling en de gevarieerde detaillering in de gevels.

Tweede helft 2021 in verkoop
Naar verwachting gaan de woningen van Hoge Wei II in de tweede helft van dit jaar in verkoop. Via deze website en de nieuwsbrief houden we je op de hoogte. Nog niet ingeschreven voor de nieuwsbrief? Dat kan hieronder!

Inschrijven voor de nieuwsbrief