bus auto fiets
Menu
Terug naar nieuws

Bewoner aan het woord!

21 januari 2021

Benieuwd hoe het is om te wonen in Hoge Wei? We spraken Leonie – woonachtig in Hoge Wei I - over haar woonervaringen.

Een fijne woonomgeving

Bij de keuze voor Hoge Wei speelden de ligging en sfeer van Oosterhout een belangrijke rol voor Leonie: “Oosterhout ligt op fietsafstand van Nijmegen, waar alle voorzieningen te vinden zijn en waar mijn sociale leven zich vooral afspeelt. Daarnaast vind ik het heel fijn om in een bestaand dorp te wonen waarin niet alle huizen en bewoners nieuw zijn. De combinatie tussen bestaande huizen en een nieuwe wijk – en tussen jonge en oudere bewoners – maakt het een hele prettige omgeving om te wonen.”

Op de vraag of ze mensen een woning in Hoge Wei zou aanraden, antwoordt ze zonder twijfel: “Jazeker! Het is een hele fijne wijk om te wonen. Een dorps karakter op steenworp afstand van een hele fijne stad.”

Ruimtelijk en gevarieerd
Verschillende kenmerken van Hoge Wei spraken Leonie en haar partner Thijs in het bijzonder aan: “Vooral de ruimtelijke opzet van het nieuwbouwproject. Er is veel ruimte voor groen en dat past ook echt bij de omgeving. Vanaf de dijk zie je nu aan de ene kant de weidsheid van de uiterwaarden en aan de andere kant de moderne, ruim opgezette woonwijk. Daarnaast vind ik het heel fijn dat het geen hele grote nieuwbouwwijk is, maar dat er toch veel variatie in de huizen is. Geen huis is hetzelfde.”

Een grote tuin
Iedereen heeft zo wel zijn/haar specifieke woonwensen. Voor Leonie was dit een grote tuin. “Ik wilde heel graag een ‘grote tuin’. Wat een grote tuin is, is voor iedereen natuurlijk anders, maar in veel nieuwbouwwijken zijn de tuinen een stuk kleiner. Hier was dat echt anders.”

De uiterwaarden om de hoek
Naast hun grote tuin genieten Leonie en Thijs volop van de prachtige uiterwaarden van de Waal. Dit natuurgebied ligt op steenworp afstand en is daarmee bijna een tweede achtertuin voor bewoners van Hoge Wei. “Ik vind het heel waardevol om naast de uiterwaarden te wonen. Het is een heel mooi gebied waarin je echt ziet wat de natuur doet door de seizoenen heen. De natuur verandert waar je bij staat.”

Leonie, bedankt voor het delen van je woonervaring! We wensen jou en Thijs nog heel veel woonplezier in Hoge Wei.

Zie jij jezelf ook al heerlijk wonen in Hoge Wei? Lees dan verder over Hoge Wei II, dat naar verwachting in het voorjaar in verkoop gaat:

Over Hoge Wei II