bus auto fiets
Menu
Terug naar nieuws

De planning en enquêteresultaten van Hoge Wei!

26 september 2017

Begin september is het bestemmingsplan van Hoge Wei onherroepelijk verklaard: een belangrijke stap in de verdere ontwikkeling van het nieuwbouwplan, omdat dit betekent dat we langzaam gaan toewerken naar de start-verkoop.

Maar voor het zover is, moet er achter de schermen nog veel werk worden verzet. Een belangrijk onderdeel is definitief vaststellen van het woningaanbod. Het aanbod wordt mede bepaald op basis van de enquête die de afgelopen maanden online heeft gestaan. De enquête is door maar liefst 187 personen ingevuld en we willen enkele resultaten graag met jullie delen. 

De resultaten 
Van de 187 mensen die de enquête heeft ingevuld blijkt een meerderheid voorkeur te hebben voor een koopwoning. Daarnaast blijkt dat dat geïnteresseerden in Hoge Wei voornamelijk voorkeur hebben voor de ‘grotere woningtypes’. Zo zijn met name de twee-onder-een-kapwoningen, vrijstaande woningen en hoekwoningen erg in trek. Volledig passend bij de unieke ligging van Hoge Wei is de ‘landelijke’ en ‘jaren 30’ architectuurstijl erg in trek. 

Het vervolg 
Uiteraard zijn de enquêteresultaten een belangrijke raadgever van het woningaanbod. Zo zullen er in nieuwbouwplan Hoge Wei relatief veel tweekappers en vrijstaande woningen worden gebouwd. Uiteraard bieden we niet alléén deze woningtypes aan. Het plan zal tevens rij- en hoekwoningen krijgen, waarvan een gedeelte bestemd zal zijn voor de vrije-huursector. 

Het definitieve woningaanbod hopen we in het eerste kwartaal van 2018 aan jullie te presenteren. Tot het zover is, zullen we jullie op de hoogte houden met tussentijdse gevelschetsen. De eerste schetsen worden naar verwachting rond november 2017 gecommuniceerd.